Strategy, pedagogy and design
for your digital presence

23 Dec

Nyheter-Elratt

EIO väljer One Day

För att öka affärspotentialen i kundmötet har Elektriska Installatörsorganisationen EIO valt att satsa på en digital utbildningskampanj, med One Day som partner.

EIO är en bransch- och arbetsgivarorganisation för Sveriges el- och teleteknikföretag med 2 800 medlemsföretag och sammanlagt 26 500 anställda.

Som ett led i ett omfattande samarbetsprojekt, med syftet att lyfta elteknikbranschen, har man nu valt att satsa på en digital utbildningskampanj. Det är i mötet med kunden som den största utvecklingspotentialen finns och det är i huvudsak elinstallatörerna som möter kunden. Därför är målet med kampanjen att ge elinstallatörerna det effektiva stöd de behöver för att göra bra affärer och sälja smarta och trygga helhetslösningar. Så skapas det elrätta kundmötet.

Close
15 Dec

Nyheter-Bulls-Press

Gränssnitt och design åt Bulls Press

Hur kan man erbjuda nättidningsläsare ett generöst utbud av tecknade humorserier i en flexibel förpackning utan att tumma på tydligheten?

One Day har fått uppdraget att ta fram gränssnitt och design för en responsiv comics widget åt Bulls Press, som är ett medieföretag som specialiserat sig på licensiering, varumärken och redaktionellt material. Bulls Press såg behovet av att kunna erbjuda dagpressens nätläsare humorserier i seriestrippformat på ett enkelt sätt, i första hand i Sverige och på sikt också i Europa.

Målet är att en normalstor nättidning ska kunna erbjuda läsarna ett generöst innehåll, tre till tio serier i en widget. Ett varierande innehåll ställer krav på en flexibel design och funktionalitet. Fokus ligger på att framhäva de tecknade serierna. Utöver det ska widgeten innehålla funktionalitet som möjliggör för läsarna att kunna spara eller dela favoritstrippar med vänner eller på sociala medier. Det ska också finnas en möjlighet att betygsätta serier.

One Day kommer att stå för gränssnittsdesign, grafisk design och HTML/CSS.

Close
12 Dec

Nyheter-Hottype

One Day + ICEHOTEL = Sant

John Bark och One Days Charli Kasselbäck har designat och skapat en av de nya sviterna som ska bidra till att göra årets ishotell till det bästa någonsin.

Av över 100 sökande valdes 42 internationella designers och konstnärer från 11 länder ut att bidra till att skapa jubileumshotellet. Under cirka två veckors tid har vår vän tidningsmannen John Bark och Charli Kasselbäck, Creative Director på One Day, jobbat dag och natt med att färdigställa sin konstsvit “Hot Type”, en hyllning till tryckarkonsten. “Hot Type” omnämns bland annat i en artikel i The Daily Express.

Ishotellet i Jukkasjärvi firar 25-årsjubileet genom att skapa det bästa ishotellet i hotellets historia. Nytt för i år är bland annat Aurora Hall, en unik kupolformad evenemangshall med fin akustik och naturligt ljusgenomsläpp. Under säsongen 2014/15 kommer flera konserter, opera- och dansföreställningar att ges i hallen. Idag slår hotellet upp dörrarna för tjugofemte gången.

Close
30 Oct

Nyheter-Thumb-Promise

One Day på Promisedagen 2014

Missa inte årets event inom lärande och kommunikation via digitala medier.

Promisedagen går i år av stapeln den 5 november på Clarion Sign i Stockholm. Då finns möjlighet att nätverka och utbyta erfarenheter med företrädare för branschen. Dessutom deltar flera spännande internationellt kända talare inom bland annat neurovetenskap och knowledge management.

One Day kommer att vara representerade och berättar gärna om hur du kan vidareutveckla e-learning till we-learning. På eventet hittar du också våra vänner på Ung Företagsamhet som kommer att prata om Smart företagande, en digital produkt för egenstudier i företagsekonomi för gymnasieelever landet över.

Läs mer på promise.se

Close
19 Sep

Nyheter-Region-Skane

Region Skåne väljer Future First

För att kunna arbeta mer strategiskt och enat mot satta miljömål har Region Skåne valt att samarbeta med WSP Sverige. Som utbildningslösning valdes Future First.

Future First är en kvalitetssäkrad webbaserad utbildning för företag med hållbar utveckling i fokus. Andra kunder som valt Future First är Scandic hotels, KTH, Spendrups och Castellum.

Mer om produkten kan du läsa på: futurefirst.se

Close
10 Jul

Nyheter-Castellum

Castellum väljer Future First

Castellum är ett av de största fastighetsbolagen i Sverige. För att utbilda och engagera sina medarbetare inom hållbarhetsfrågor föll valet på Future First.

Future First är One Days e-learning för hållbar utveckling. Andra kunder som valt Future First är Scandic hotels, KTH och Spendrups. Mer om produkten kan du läsa på futurefirst.se.

Close
19 May

Nyheter-SLA

One Day och UF nominerade

One Day och Ung Företagsamhet knep en av finalplatserna i Swedish Learning Awards.

På uppdrag av Ung företagsamhet i Sverige har One Day tagit fram Smartare företagande, en digital produkt för egenstudier i företagsekonomi för gymnasieelever. Nu är den finalist i Swedish Learning Awards, kategorin Bästa e-Learning icke vinstdrivande. Läs mer här.

 

Close
28 Apr

Nyheter-Scandic-Safety

Ett tryggt och säkert Scandic

I dagarna rullar Scandic ut sin nya webbaserade säkerhetsutbildning till samtliga anställda runtom i Norden och norra Europa.

Inom Scandic har man en lång tradition av att satsa på medarbetarnas individuella utveckling. För att stärka sitt utbildningsprogram ytterligare såg man behovet av att ta fram en ny webbaserad utbildning om säkerhetsarbetet inom organisationen.

One Day fick uppdraget att ta fram säkerhetsutbildningen, som vänder sig till samtliga anställda inom Scandic, cirka 13 000 personer, på sju språk. Ett av lärmålen var att medarbetaren ska förstå sin roll och funktion i det dagliga säkerhetsarbetet.

Att veta hur du som medarbetare ska agera i olika situationer som kan uppstå på hotell skapar trygghet för både gäster och övriga medarbetare. Därför lades stor vikt vid att ta fram verklighetsnära scenarier där kursdeltagaren får pröva att agera i olika situationer och får direkt feedback. Övningarna förstärktes med situationsanpassade foton.

Sedan tidigare har One Day ett samarbete med Scandic som resulterat i flera webbutbildningar, däribland en hållbarhetsutbildning.

Close
24 Mar

Nyheter-Thumb-UF2

(Svenska) UF lanserar Smartare företagande

Smartare företagande är en digital produkt för egenstudier som Ung Företagsamhet tagit fram tillsammans med One Day. Tanken är att e-utbildningen ska ersätta 10-12 lektionstimmar i företagsekonomi. Under året kommer Smartare företagande att rullas ut till 20 000 gymnasieelever över hela landet.

Hur skulle du själv förklara företagsekonomi? Här kan du se ett exempel på hur vi gjorde.

Close
5 Feb

Nyheter-Thumb-LO-Akassan

(Svenska) Interaktiv film om a-kassan

Sorry, this entry is only available in Svenska.

13 Dec

Nyheter-widenarrow

Applikationsidentitet åt WideNarrow

Ny applikationsidentitet och responsiv design för WideNarrows plattform för omvärldsbevakning.

WideNarrow arbetar med Competitive Intelligence och erbjuder bland annat systemlösningen Perspective som integrerar olika funktioner, såsom bevakning och analys, för en optimerad informationsförsörjning.

Hur tar man fram ett gränssnitt som känns mer som en applikation än en webbplats? Med detta som utgångspunkt har One Day fått i uppdrag att ta fram en profil för systemlösningen Perspective. Målet är att skapa en stark identitet med tydligt släktskap till WideNarrows egna grafiska profil.

One Day har sedan tidigare ett etablerat samarbete med WideNarrow och därför är vi glada och stolta över att nu ha fått förtroendet att ta oss an utvecklingen av en ny applikationsidentitet.

Close
11 Nov

Nyheter-Thumb-Scandic-ff

Scandic rullar ut Future first

Scandic lanserar digital hållbarhetsutbildning. Spendrups och KTH står på tur.

I dagarna lanserade Scandic sin nya digitala hållbarhetsutbildning. Scandic deltog i arbetet med att ta fram och utveckla vår produkt Future first. Nu är de först ut att låta medarbetarna ta del av innehållet.

Snart kommer också Spendrups att köra igång Future first, och vi är mitt i produktionen av KTHs version av utbildningen.

Vi är så stolta över Future first att vi byggde en hel sajt – bara för den.

Kolla gärna in! Webbplats: futurefirst.se

Close
29 Oct

Nyheter-Thumb-UF

Ung företagsamhet väljer One Day

E-learning i företagsekonomi för unga entreprenörer ersätter lektionstimmar.

Ung Företagsamhet utbildar gymnasieelever i entrepenörskap – på riktigt. Glädjande nog växer UF kraftigt och når hela tiden nya elevgrupper.

Nu har man tagit beslutet att utveckla en e-learning tillsammans med One Day. Ämnet är företagsekonomi. Det är en omfattande produktion, tänkt att ersätta 10-12 lektionstimmar. Målet är att öka elevernas förståelse för ekonomisk lönsamhet och affärsmannaskap i sitt företagande.

Vi är givetvis mycket stolta över att Ung Företagsamhet valt oss till det här uppdraget. Och vi är förväntansfulla inför kommande möten med unga entrepenörer.

Webbplats: Ung företagsamhet

Close
28 May

Nyheter-Nestor-Webb

(Svenska) Nestor lanserar ny webb

Under våren 2012 utvecklade Nestor FoU-center en ny webbstrategi med syfte att göra den digitala kommunikationen mer målgruppsanpassad. Den nya webbplatsen stödjer den digitala strategin genom att erbjuda lättillgänglig kunskap och information till de som jobbar med äldre. Tips på hur kunskapen kan implementeras i verksamheten erbjuds också. Därmed går Nestor från att berätta vad de gjort till att inspirera användarna till förändring.

På den nya webbplatsen är det lättare att hitta det Nestor erbjuder. Den innehåller artiklar, publikationer, utbildningar och nätverk inom Nestors olika kunskapsområden, till exempel demens, med tydliga kopplingar däremellan.

Webbplatsen har även en blogg, där anställda skriver om frågor som de är engagerade i. Bloggen ger Nestor ett mer direkt tilltal som alternativ till kunskap och beskrivande artiklar. Webbplatsen är ett resultat av ett större strategiarbete som resulterade i en förnyad kommunikationsprofil, grafisk profil, kommunikativ plan för nyhetsbrev och riktlinjer för hur Nestor ska uttrycka sig i skriftlig kommunikation. Besök webbplatsen

Close
20 May

Nyheter-Thumb-Future_first

Future First

Sorry, this entry is only available in Svenska.

30 Apr

Nyheter-Thumb-employer-branding

(Svenska) Digital Employer Branding

Sorry, this entry is only available in Svenska.

11 Apr

Nyheter-thumb-Vitalis

(Svenska) Nestor nominerad till Vitalis-stipendiet

Sorry, this entry is only available in Svenska.

18 Mar

Nyheter-Thumb-Prisdialogen

(Svenska) Lansering av Prisdialogen.se

Sorry, this entry is only available in Svenska.

22 Feb

Nyheter-Thumb-Platsannonser

(Svenska) Säljande projektledare på digital byrå

Sorry, this entry is only available in Svenska.

12 Dec

Nyheter-Aurora-Webb

New web page for Aurora

Sorry, this entry is only available in Svenska.

Close
20 Nov

Nyheter-Thmb-We-learning3

We-learning in practice

Sorry, this entry is only available in Svenska.

Close
14 Nov

Nyheter-Nestor-Kunskapsguiden

(Svenska) Socialstyrelsen om Nestor

Sorry, this entry is only available in Svenska.

1 Oct

Nyheter-Thumb-Position-CSR

Join Position CSR

Participate in an innovative CSR project.

ONE DAY is now looking for companies interested in participating in an innovative CSR project.

Positioning CSR is a development project with the aim to develop a training package to increase awareness of sustainability and support innovation power in larger organizations.

The development project is led by One Day Interact in collaboration with KTH (The Royal Institute of Technology) and Rewise who specialize in sustainability reporting. Thus we are looking for a number of reference companies with a strong brand in sustainability who themselves have a need for innovation power and upgrading their knowledge in the field.

Learn more at Positioncsr.se

Close
24 Sep

Nyheter-Thumb-SABO-Kongress

Responsive web site for SABO

SABO launches a new responsive web site for the congress 2013

With the bi-annual congress coming up in May 2013, SABO identified a need to develop a new website whose main purpose is to increase notifications via the web. The new web site will also serve as a source of information before, during and after the congress. To meet the needs of visitors, who are often on the move, SABO has chosen to invest in responsive technology.

One Day’s assignment was to develop concept, strategy and responsive design for SABO’s new website. WordPress has been chosen as the technical platform, being an easy accessible platform for both developers and editors.

Close
10 Sep

Nyheter-Thumb-Sigicom

New web page for Sigicom

Sorry, this entry is only available in Svenska.

7 Sep

Nyheter-Thumb-Nominerad

We are nominated

We are pleased and proud that One Day is nominated for Svenska Designpriset 2012 – with two grants.

We are in the competition along with maaseuduntulevaisuus.fi in the category Editorial Webb in collaboration with John Bark. In the category Identity Print – Profile we’re competing along with Fryshuset Inc.

The voting starts on Monday October 10. The winners will be announced October 18 at The Moderna Museet in Stockholm.

Read more and vote here

Close
3 Sep

Nyheter-Thumb-We-Learning-2

Learning through collaboration

Combining e-learning with the power of social media and human encounters.

Actually it’s pretty obvious. We humans learn by talking, explaining, listening and through cooperation.

Social media give us new opportunities for learning through cooperation and communication. One Day has worked with learning in digital media for many years. We think it’s time to seriously take advantage of the power of social media and the human encounter. This means a shift from e-learning to we-learning.

There are many ways to support knowledge sharing and informal learning within organizations. Please visit us at Promisedagen (Promise Day) on 6 th December in Kista and will tell you more.

Read more about the conference: Promisedagen

Close
27 Aug

Nyheter-Thumb-Firstday

First minute at FOREX Bank

A welcoming mobile webbsite giving the new employee a good start, before the first working day.

24 Aug

Nyheter-Thumb-Nestor-ID

Nestor’s work recognized

Nestor FoU-center’s webbased training has been recognized by Swedish Ministry of Health and Social Affairs.

6 Aug

Nyheter-Thumb-Marcus

Interaktionsdesigner utan gränser

Sorry, this entry is only available in Svenska.

3 Jul

Nyheter-Thumb-Nestor-ID

Digital strategy for Nestor FoU-center

One Day has developed a digital strategy for Nestor FoU-center, active within elderly care.


During the spring of 2012 One Day was entrusted with the development of a digital strategy for Nestor’s external communication in cooperation with Nestor. The assignment was carried out in close cooperation with Christer Svenson, who was responsible for tonality and name issues. The project will be succeeded by the development of the graphic profile as well as the design of a website and news letter.

The purpose is to increase the possibilities to spread the message to the right target groups. The project means Nestor invests in communication by engaging its target groups in its business and by establishing an on-going dialogue with managers and business developers.

Nestor FoU-center runs a successful business that contributes to a better knowledge about health care for elderly people. This has made them to a much appreciated partner to those involved in elderly care.

Close
27 Apr

Nyheter-Thumb-SABO-Respons

Responsive web site for SABO

One Day develops a new responsive web site for the congress 2013.

With the bi-annual congress coming up in May 2013, SABO identified a need to develop a new website whose main purpose is to increase notifications via the web. The new web site will also serve as a source of information before, during and after the congress. To meet the needs of visitors, who are often on the move and thus surfing from devices such as mobile phones, tablets and e-readers, SABO has chosen to invest in responsive technology.

One Day’s assignment is to develop concept, strategy and responsive design for SABO’s new website. WordPress has been chosen as the technical platform, being an easy accessible platform for both developers and editors.

The site will be finished before the summer and launched early September.

Close
20 Mar

Nyheter-Thumb-We-Learning

Seminar 16 april

Sorry, this entry is only available in Svenska.

19 Mar

Nyheter-Thumb-Stralsakerhet

SRSA signs agreement with One Day

Development and production of online courses for Swedish Radiation Safety Authority.

Facing tough competition ONE DAY Interact reached the highest ranking in the general agreement procurement for the “development and production of online courses” for Swedish Radiation Safety Authority. The agreement runs for four years and covers the development and production of a number of online courses to be launched both internally and externally. In some of the projects the general public is one of the target groups.

The first project is about developing a web training about electromagnetic radiation.

Close
16 Mar

Nyheter-thumb-interaktionsdesigner

Interaction designer

Sorry, this entry is only available in Svenska.

16 Mar

Nyheter-Thumb-Albert

Creative strategist

ONE DAY Interact proudly present our new web strategist Albert Lannerstad.

Hi! Albert, and welcome to One Day. Tell us a bit about yourself, please.
I am something of a bon vivant; I enjoy good food, wine and especially Calvados. I have a collection that doesn’t really get any bigger since I keep drinking from it. Career-wise I started work at a hotel as young as 14. The job enabled me to develop my social skills as I met a variety of people. I also possess a drive to develop and take things to the next level. This led to the opportunity to run hotels in Kalmar, Gothenburg and Stockholm.

What did you do before you joined us?
I was CEO and web strategist at Impera Webbkommunikation. That’s a web design agency with a staff of twenty and clientele mainly within the travel industry. Through lectures and education I helped companies with their strategies for web communication and social media.

What will you be working with at One Day?
I will be helping our customers to create and design their digital presence, i.e. I will give advice on how to establish relations, strengthen brand identity and sell by using the web and social media.

If you could choose which company to work with, which would you pick?
Definitely SJ (Swedish State Railways). They face many challenges and yet have the tendency of blaming others. They could use web communication and social media proactively to turn the situation around. Offer a customer service such as a winter emergency or an around the clock service that helps people find alternative means of transport. And capture the ideas of customers and show more appreciation for them.

Close
15 Mar

Nyheter-Thumb-John

Intern and gamer

John is a first-year student at Medieinstitutet where he is studying “Web training producer” for Blended Learning. John will do an 8-week internship at One Day.

Hi John! Tell us a little about yourself.
I’m 42 years old living in Stockholm with my fiancée and two children. I grew up in Lidingö, an island in the city of Stockholm. I compose music whenever I get the chance. I’m also interested in movies and games. I often play computer games, well all kinds of games really. During summertime I enjoy playing football with some other football enthusiasts.

What were you doing before you began to study at Medieinstitutet?
 For many years I was working at Käppala School as a resource teacher for children with special needs. My focus was technical aids. I was involved in instructing the teachers in implementing adaptive technology in their teaching, for example text to speech, spelling aid, math games and programs for memory training. Moreover, I have always worked close to special education teachers. I have also worked as a music teacher and in anti-bullying projects, according to the school’s own plan.

What are you going to do during your internship at One Day?
This is my first internship so it’s primarily about seeing and learning. But I will contribute in whatever way I can. For example, I will be reviewing various web training productions, both completed and ongoing. I will also be involved in script work, bouncing ideas off with the script writer and so forth. It will be very exciting to be involved in a concept meeting in the initial phase of a training project.

What would you like to work with after graduation?
I do not really know yet. I am becoming more and more interested in script writing. But I am interested in every aspect of the production of web training. Also, at ONE DAY I will gain insight into graphic design, which is going to be really exciting.

Close
8 Mar

Nyheter-Thumb-Akassan

LO relaunches web training

Web-based training and exercises to increase awareness of the Unemployment Fund.

LO (The Swedish Trade Union Confederation) saw a need to further support the elected officials in the mission to explain to members how the current unemployment insurance works. The e-learning course was originally developed in 2009 and has now been enhanced with new text and exercises.

The major enhancement is the exercise “What would you get?” where you can find out how much compensation you would get if you become unemployed. Find out more here!

Close
20 Feb

Nyheter-Thumb-Lotta

A new source of inspiration

ONE DAY Interact proudly present our new Art Director Lotta Wahlgren.

Hi Lotta! Tell us more about yourself.
I’m a bit of a hobby craftswoman, and I really enjoy working with my hands to get inspired and to charge my batteries. I’ve done silversmithing and pottery, and at the moment I am renovating a cottage. Since my current activities are all very visual, the ultimate challenge would be to write a book.

What did you do before you joined One Day?
Previously I worked both as designer and illustrator. At ICA’s in-house agency I worked as a food stylist. For a while was as a free-lance designer at a gaming company working together with some of the real players in the industry. My last employment was at MRM Starsky, part of Storåkers McCann, where I worked with digital design.

What will you be working with at One Day?
I am going to work as Art Director responsible for the visual concepts of projects and I will lead creative processes with focus on identity within web and web-based education. I will also be a coach and sounding board to our designers and carry responsibility for projects’ creative standards.

What inspires you as AD? How do you work?
Methodology and systematics are much more important than one might think. I believe in order and structure before creativity. Today I am able to identify the different phases in the creativity curve and I have learned how to use them most effectively. Some sources of inspiration are packaging design, well thought out graphic company profiles and very productive artists and designers who know how to vary their expressions almost infinitely.

Close
13 Feb

Nyheter-Thumb-Forex

FOREX Bank in four languages

E-learning for an effective and structured introductory process.

FOREX Bank recognized the need for an improved introduction process to newly employed personnel by developing a web-based education in four Nordic languages.

By offering this education FOREX Bank wants to strengthen a sense of communion throughout the whole company as well as show the values the company represents and put focus on the importance and opportunities of its staff.

Close
9 Feb

Nyheter-Thumb-Nestor

World class senior life

E-learning and digital support for coaching within senior psychiatry to be presented at the Kista expo center.

Today Kerstin Marthinsen and Helena Viberg from Nestor FoU-center participate in the seminar “World class senior life”.

They will be presenting ”Dare to ask, dare to see!”, an
e-learning course for nurses employed within senior psychiatry, and ”Ask Nestor”, a digital tool for coaching.

The seminar is a meeting place for all people dedicated to work for a good senior life.

Close
23 Jan

Nyheter-Thumb-Anders

Welcome Anders!

One Day strenghtens the team with a writer and editor for interactive digital media.

Hi Anders! Tell us a bit about yourself.
I grew up in Congo Brazzaville where my parents were working. I have had the privilege to get acquainted with various cultures and different ways of thinking and being. I take a great interest in photography and I love to portray people and nature themes. Once upon a time I sang tenor in a gospel choir. I’d very much like to take that up again. When the season allows I like to go sailing or skating.

What did you do before you joined us?
My background is in teaching and I have ten years of experience teaching mathematics and natural sciences. I have also worked as technical information officer at Scania, I was an editor at Liber och Bonnier Läromedel and I was a script producer for e-learning.

What are you going to work with at One Day?
At One Day I am going to work as writer and interactive editor for digital media. I feel very excited to be working with e-learning in an educational way. The prospect of creating ideal learning conditions by combining text, images, video, audio and interactivity is something I am looking forward to.

If you could choose a company to work with, which company would you pick and why?
It would be great to be able to work with the Swedish Energy Agency’s information to the general public. To make the information more entertaining and easier to understand and to really use the possibilities e-learning has to offer. I believe that my experience with education to adolescents will come in handy. Teaching teenagers is a very good way to learn how to be clear and how to generate interest.

Close
9 Jan

Nyheter-Thumb-London

One Day in London

ONE DAY Interact starts 2012 by opening office in London.

Here we will work and establish new contacts. This means that we can broaden our horizons and increase both our own opportunities and those of our clients and partners.

Our office is located in Westminster, a few blocks from Piccadilly Circus, on Haymarket. Feel free to drop by!

Close
15 Dec

vardskapet

Now launched 100% Welcome

How can a welcoming approach develop a business and in the longer term improve its result?

Presently an interactive tool for team building consisting of several steps is being launched. 100% Welcome is an effective tool for larger companies to spread the hostmanship philosophy with the purpose to improve customer relationship and relations.

In this project One Day was responsible for the target analysis, the interactive script, development of the tool’s visual concepts, its technical development and the implementation strategy.

Värdskapet is a company that helps people and processes to develop a welcoming approach. Its vision is to be a power to a welcoming world.

Feel free to have a look here or visit Värdskapet for more information.

Close
3 Nov

Nyheter-Thumb-TCO-Android-App

Job finding guide now for Android

A priceless tool for people looking for employment or in need of expert help in job-related questions.

Job finding guide is an application developed by TCO and Facketforandras.nu aimed at people looking for employment. Here is where you get valuable tips and advice to support you in your search for a dream job and the possibility to ask questions to an expert. A job coach in your pocket, basically!

Job finding guide has already been downloaded at App Store 7500 times and is now freely available at Android Market. We are proud this application is greatly popular since One Day in collaboration with TCO created its design and interface

Close
28 Oct

Nyheter-Thumb-Guldmobilen

Nominated for Golden mobile

CallControll was nominated in the category best new mobile service of the year 2011.

For the 11th consecutive year the magazines Mobil and Mobil:business hosted the Mobile gala on the tenth of November 2011. During the event the best new products and services within the mobile business were awarded with the Golden mobile.

The nomination made us especially pleased since we, in collaboration with CallControll’s developer Aurora Innovation, developed and created CallControll’s design and interface. Read more in our reference case.

Close
6 Oct

Nyheter-Thumb-TeleQ

Telephone system gets new design

In collaboration with Aurora Innovation One Day redesigns an interface for TeleQ.

TeleQ is an answering system that automatically books a time for return calls. This service replaces the telephone queue and allows customers to choose the time for the return call suitable to both company and client.

Today a majority of Swedish companies with high demand for accessibility use TeleQ. TeleQ has been especially successful within health care.

Close
7 Sep

Nyheter-Thumb-Ny-Site

A tough agency in luxury wrapping

The 14th of September 2011 we launched our new and long-awaited website.

We didn’t just want to reinvigorate our existing website but to create an entirely new website altogether. We did so by developing and reshaping its content and designing a new look.

This website reflects who we, what we stand for and the things we get inspired by in a transparent way. We quite simply wanted to dress our new website in our own clothes.

Close
2 Sep

Nyheter-Thumb-Linkimage

One Day redesigns Link Image

With a bit of a love-hate relationship to the site as we regularly use in our work it was our aim to clarify Link Image’s services and position. We wanted to highlight the company’s riches in fashion and art photography and to improve the website’s search functions.

You can see the result on our demo site, and read about it in issue 7 (2011) of Internet World.

Close
1 Sep

Nyheter-Thumb-Brit

Enforced by a heart and mind

Today we welcomed Brit den Biggelaar, our new strategic project manager and coordinator, on board.

Hi Brit, and welcome to One Day. Tell us more about yourself, please.
I lived in Spain, the Netherlands and the UK for a period of almost 12 years. I’ve seen both poverty and riches, and had the privilege of meeting fantastic people. If there’s one thing I’ve learned from my time abroad is the realisation that I love new challenges and learning new things.

What did you work with before you joined One Day?
I have worked as project manager within communication and IT at, amongst others, KLM and Vattenfall since 1997. My previous employment was at Enköping’s municipality where I was responsible for projects within communication and IT. We worked with strategies for social media, built a new intranet and implemented plain language.

What will be your role at One Day?
Here at ONE DAY I will be working as strategic project manager. This means I am going to manage projects and processes, and support projects with a view to become more effective. An important part of my work will consist of increasing projects’ profitability. I’ll be working closely together with our customers in order to understand how to support them the best possible way.

If you got to pick a company to work with, which one would you choose and why?
Ryanair. It is one thing to have a low-budget strategy, but it shouldn’t mean economising on your performance the way they do. I would like to rebrand the company from scratch, from their graphic profile, their uniforms, their customer service to communication and all the processes related to travelling. As it is now, one tends to feel embarrassed flying Ryanair. But it shouldn’t be like that. You should feel savvy about it!

Close

Some of our reference projects

 • OD-Case-NetC-1

  Identitet som ger träffsäkerhet

  Med tjänsten Talent Portal, som ger stöd för bland annat utvecklingssamtal och målstyrning, hjälper Netcompetence organisationer att maximera sin potential. För att möta den internationella marknaden såg man ett behov av att ge webbplatsen ett lyft i allmänhet och att stärka identiteten för tjänsterna i portalen i synnerhet. Man såg också ett behov av att gå mot ett mjukare uttryck och att förstärka känslan av en digital tjänst.

  One Day fick i uppdrag att göra en översyn och uppdatera Netcompetence produktidentitet. Genom en iterativ process har vi tillsammans med Netcompetence gett Talent Portal en tydligare och mer tilltalande förpackning och uppdaterat och moderniserat den digitala identiteten.

   

  Med en webb i ny responsiv kostym, en ny logotyp för tjänsten, sex nya produktsymboler samt nya produktblad har vi lagt en stadig grund för en träffsäker företagskommunikation.

   

  Close
  Read more
 • Case-Video-LO-1

  Video with alternative endings

  Using film and YouTube The Swedish Trade Union Confederation, LO,  wanted to raise the issue of unemployment insurance before the election year of 2014.

  The result was an interactive movie where the user by doing the interactive choice directly in Youtube clips can control the ending of the film.

   

   

  Comic characters are used in a playful way to emphasize the contrast between poverty and growth.  Try it out – which way would you choose?

  Close
  Read more
 • OD-Case-UF-1

  (Svenska) Företagsekonomi på riktigt

  Close
  Read more
 • Case-Video-Aktieinvest-1

  (Svenska) En pedagogisk guide för ett smart erbjudande

  Close
  Read more
 • OD-Case-FutureFirst-1

  Making a difference with elearning

  Scandic chose Future first to ensure the employees’ knowledge of sustainability and environmental issues. Scandic now have a good educational foundation for further successful work within a top priority – actively contributing to a sustainable society.

  Scandic searched a way to  digitally ensure all employees’ knowledge about sustainability and environmental issues. They chose to participate in the development of Future first – a product with two separate parts. The standard part has been quality assured by researchers at KTH and is suited for all types of businesses and organizations. In the customized part of Future first, interesting examples and a personal tone lifts a number of Scandics own CSR efforts.

  Close
  Read more
 • OD-Case-Prisdialogen-0

  A web for dialogue & mutual understanding

  Pricing district heating in Sweden is today regarded as unwieldy, erratic and sometimes arbitrary. Property managers Riksbyggen, housing company SABO and the trade organization for district heating – Svensk fjärrvärme, all wanted to strengthen the customers’ voice and at the same time contribute to a fair and predictable price change of district heating. This resulted in a model for dialogue between customers and district heating companies – Price dialogue.

  A website with clear visual identity and a high educational level was a tool to inform and highlight the benefits of Price Dialogue. The site was also a way to create legitimacy for Price Dialogue with stakeholders and decision makers.

  One important objective was to explain pedagogical ideas behind Price Dialogue and how it actually works. An interactive flowchart with explanatory texts allow visitors to get the big picture but also to understand the details of processes from the different stakeholders perspectives. The users should feel that Price Dialogue is a evaluated, safe and reliable system.

  Close
  Read more
 • OD-Case-SABO-Kongress-1

  Digital registrations and other advantages

  SABO, the Swedish Association of Municipal Housing Companies, is an industry and interest organisation for public housing companies. Prior to the biannual congress in May 2013, SABO saw the need for a new website which would make it easier for participants to register via the web. SABO also wanted the new website to provide information before, during and after the congress.

  In order to meet the the visitor’s requirements SABO wanted a website that would work equally well on mobile phones, tablets and computer, hence chose to make the website responsive. They needed a cross-platform solution that can make congress materials available to the visitor regardless of whether he or she is at the office or on a train. WordPress was chosen as the technical platform as it is both easy to use from an editor’s perspective and enables cost-effective development for future congresses. The main challenge was to prioritise and adapt the information flow and layout to different user situations. The new website has resulted in twofold benefits: For congress participants, it is now possible to sign up via the web and be able to get information concerning the congress. For SABO the digital notifications has enabled a significantly reduced workload, unlike in the past when each registration form was sent by mail and handled manually. Along with SABO ONE DAY Interact also worked with the design of the intranet, various web applications and the external website www.sabo.se.

  Close
  Read more