Bygg-topbild.jpg
 

En förenande identitet

 
 

Uppdraget

IAR Systems är världens ledande oberoende leverantör av programvara för programmering av processorer i inbyggda system. Företaget tillhandahåller de verktyg och tjänster som gör att programvaruutvecklingen sker snabbt, effektivt och tillförlitligt för över 46 000 kunder.

Under våren 2015 började IAR Systems att planera lanseringen av IAR Connect, en portal som ska presentera produktutvecklingsplattformar och tekniska allianser inom IoT (Internet of Things) samt även fungera som en mötesplats för personer med ett intresse för IoT. Tillsammans med Valtech fick ONE DAY uppdraget att ta fram en identitet och tillhörande visuell design.

 

Kund: IAR Systems
Projektmedlemmar: Måns Wikström (Art Direction), Valtech (projektledning och utveckling)
Webbplats: www.iarconnect.com
Nyckelord: Grafisk identitet, Visuell design, Interaktionsdesign, Responsivitet

 
 

Visuellt identitet

IAR Connect ska fungera som en inspirationsplats för att visa vad som är möjligt att åstadkomma inom IoT. Samtidigt ska webbplatsen visa på affärsnyttan och den enorma potential som området erbjuder, samt presentera produkter.

En stor del av utmaningen med den nya identiteten var att hitta ett förhållningssätt till det redan så inarbetade varumärket IAR Systems och samtidigt förmedla något nytt och spännande. Logotypen förenar dessa två delar, den gula traditionella sidan med IAR till vänster och det nya initiativet Connect i turkost på höger sida.

 

Logotyp

Genom att länka samman bokstäverna N, skapas en unik ordbild som också förstärker innebörden i namnet Connect. Symbolen är identitetens minsta gemensamma nämnare.

Connect-logo1.jpg

Symbolen förenar också de två färgerna och skapar det färgspektra som bygger upp grunden för IAR Connects primärfärger.

Connect-logo2.jpg
 
 
 
There are no items to display from the selected collection.